Osa 3: Kun elämäntyyli muuttuu - Marevan ja minä uudessa tasapainossa

22.08.2025

Kun aloitin Marevanin, en arvannut, että se vaikuttaisi niin moneen asiaan. Ei vain siihen, mitä syön, vaan siihen miten ajattelen itsestäni. Olin tottunut tekemään valintoja hyvinvoinnin ehdoilla: vihersmoothiet, pinaatti-fetapiirakka, aktiivinen arki jolloin pystyin syömään rajoituksetta mitä mieli halusi, olivat osa minua, ja nyt osa niistä on jäänyt taustalle.

Identiteetti ja lääkitys - kuka minä olen nyt?

Painonhallinta vuosina 2020-2022 oli minulle tärkeää. se toi rytmiä, onnistumisen tunnetta, hallinnan tunnetta. Vihersmoothie aamulla, kevyt proteiinipitoinen lounas ja päivällinen, säännöllinen liikunta. Nyt Marevan on tuonut uuden rytmin - labrat, ruokarajoitukset, lääkkeen kellonaika. Ja välillä tuntuu, että vanha minä jäi jonnekin taakse.

Mutta ehkä tämäkin on kasvua. Uusi minä ei ole heikonmpi vaan viisaampi. En enään tavoittele täydellisyyttä, vaan siinä että arvot pysyvät kohdallaan ja olo on hyvä.

Pienet ilot, suurempi merkitys

  1. Kun saan syödä palan pinaatti-fetapiiraakkaa harkiten, se maistuu paremmalta kuin koskaan.

  2. Kun labratulos on hyvä, se tuntuu voitolta.

  3. Kun opin uuden reseptin, joka sopii Marevanin kanssa, se tuo iloa.

  4. Kun jaksan olla lempeä itselleni, se tuntuu tärkeämmältä  kuin mikään dieetti.

Uusi tasapaino

Marevan ei vienyt minulta kaikkea, se opetti minulle uuden tavan elää. Se pakotti minulle uuden tavan elää. Se pakotti pysäyttämään, kuuntelemaan kehoa, tekemään tietoisia valintoja. Ja vaikka välillä kaipaan vanhaa minääni, olen oppinut arvostamaan tätä uutta versiota, joka elää lääkityksen kanssa, mutta ei sen varjossa.

Lopuksi

Elämäntyyli muuttuu, mutta minä pysyn. Olen edelleen minä, vaikka syön eri tavalla, vaikka rytmi on uusi, vaikka lääkitys kulkee mukana. Ja ehkä juuri siksi tämä matka Marevanin kanssa on ollut enemmän kuin hoitoa. Se on ollut oppimista, sopeutumista ja ennen kaikkea elämää.

Lempeä Marevan ystävällinen kana-bataattipasta (2-3 annosta):

  • 2 broilerin fileetä(natural tai maustettu tai valmis suikale)
  • 2 dl pastaa (itse käytin gluteenitonta pastaa)
  • 1 pieni bataatti kuutioituna
  • 1 dl babyporkkanoita 
  • ½ dl pakasteherneitä tai kesäkurpitsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa, mustapippuria, kuivattua timjamia tai basilikaa
  • (1 rkl murskattuja saksanpähkinöitä) 

Valmistus:

  1. Keitä pasta ohjeen mukaan, valuta ja jätä sivuun.
  2. Paahda bataattikuutiot ja babyporkkanat uunissa 200 asteessanoin 20 min. oliiviöljyllä ja mausteilla
  3. Paista broilerin fileet pannulla, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Leikkaa suikaleiksi.
  4. Kuumenna herneet nopeasti pannulla tai mikrossa, älä ylikypsennä.
  5. Yhdistä kaikki: pasta, kana, paahdetut kasvikset ja herneet. Lisää sitruunamehu ja sekoita.
  6. Koristele halutessasi murskatuilla pähkinöillä tai tuoreella basilikanlehdellä.

Jos haluat kermaisuutta, lisää 1 dl kermaa, mutta varmista ettei se sisällä lisätttyä k-vitamiinia.